|
Bierrecepten - ZomerbierMartin HofhuisDeze keer een fris zomerbier, naar eigen recept. Eind mei - begin juni staat de vlierbloesem weer te geuren langs de kant van de weg en in houtwallen. Enkele jaren geleden kwam Gulpen met een bier op de markt met een vleugje vlierbloesem "Korenwolf". Daar heb ik een eigen versie op gemaakt en met succes want het smaakte voortreffelijk.Ingrediënten voor 10 liter 1000 gram pilsmout 600 gram tarwemout 150 gram gerstevlokken 9 EBC 16 gram Herzbrücker hopbloemen 3% 15 gram versgeplukte vlierbloesem, alleen de bloemetjes, van de steeltjes 'geritst'EBU:12. De vlierbloesem geeft voegt ook bitterstoffen toe! Maischschema:
temperatuur 52C 68C 78C tijd (in minuten) 15 60 5Maischwater: 7 liter (aanzuren tot pH 5,5) Spoelwater: 7 liter Kooktijd:75 minuten. De hop in het begin van het koken toevoegen en de vlierbloesem de laatste 10 minuten van het koken. Gist: Hoegaarden Begin SG: 1048 Eind SG: 1012
Terug naar de overige bierrecepten. ![]() |