|
Bierrecepten - Oktoberfestbier
1250 gram pilsmout 1000 gram munchenermout 225 gram carapilsmout 170 gram kristalmout 6 gram Perlehop pellets 7,3 % alfazuur (39 minuten koken) 9 gram Mittelfruhhop pellets 3,6 % alfazuur (13 minuten koken)Maischschema: Dubbele decoctie-methode: Inmaischen op 35 °C; eerste decoctie afnemen, 25 minuten rust op 68 °C, dan 30 minuten koken; weer toevoegen aan de hoofdmaisch waarbij de temperatuur stijgt tot 50 °C; deze temperatuur 20 minuten aanhouden, dan de hoofdmaisch verwarmen tot 66 °C en deze temperatuur 40 minuten aanhouden; tweede decoctie afnemen en deze 30 minuten koken; toevoegen aan de hoofdmaisch waarbij de temperatuur stijgt tot 71 °C; deze temperatuur handhaven tot het zetmeel is omgezet in suiker; afmaischen op 76 °C. Spoelen met 11,5 liter water van 76 °C met een pH van 5,8. Kooktijd: 140 minuten
Terug naar de overige bierrecepten. ![]() |