|
Bierrecepten - Indian Pale AleJohn R. GriffitsOp speciaal verzoek van één van de reactieleden volgt hieronder een recept voor een Indian Pale Ale. Het recept komt uit Zymurgy Special 1995 volgens een recept van John R. Griffits.Ingrediënten voor 10 liter: 2400 gram palemout 240 gram cara 150 (voorheen kristalmout genoemd) 15 gram Chinook hopbloemen (12,5%) (75 min.) 30 gram Northdown hopbloemen (9,4%) (30 min.) 15 gram Kent Goldings hopbloemen (5,5%) (dryhopping) 8 gram Hallertauer hopbloemen (4,1%) (dryhopping)
temperatuur 68C tijd (in minuten) 60Maischwater: 9 liter Spoelwater: spoelen tot je in totaal 13 liter over hebt Kooktijd: 75 minuten Gist: Nottingham ale yeast Begin SG: 1062 Eind SG: 1018 Terug naar de overige bierrecepten. ![]() |