|
Bierrecepten - Belgisch Amberbruin Zwaar BierJohan van Enkhuizen - Oerbier
2500 gram pilsmout 400 gram caramelmout 150 EBC 150 gram ambermout 100 gram kristalmout 15 gram zwarte mout 500 gram tarwevlok 300 gram rijstevlokken 30 gram Goldings of Saaz hop 200 gram kandijsuiker 100 gram rozijnen
temperatuur 45C 55C 65C 72C 78C tijd (in minuten) 10 20 30 30 1De temperatuurstijging van 45 naar 55C komt tot stand door toevoeging van kokend water. Net zoveel water toevoegen tot je een temperatuur bereikt hebt van 55C. Maischwater: 6 à 7 liter water van 55C. Door de toevoeging van het mout en tarwe daalt de temperatuur van het water tot ongeveer 45C. Spoelwater: 7 liter Kooktijd: 60 minuten. Bij het begin van het koken de hop toevoegen. De rozijnen toevoegen na 30 min koken. Gist: opgekweekte Oerbiergist, deltaX of gedroogde bovengist Begin SG: 1100. Indien het begin SG niet gehaald is dien je suiker toe te voegen tot het gewenste SG.
Terug naar de overige bierrecepten. ![]() |